Kuinka säilyttää puutarhakoneita oikein?

04.06.2024 | Artikkelit

Puutarhakoneiden asianmukainen säilytys on tärkeää niiden käyttöiän pidentämiseksi ja toimintavarmuuden varmistamiseksi. Me Traktorikoneella ymmärrämme, kuinka tärkeää on pitää huolta arvokkaista työvälineistäsi. Tässä artikkelissa käymme läpi parhaat käytännöt puutarhakoneiden säilyttämiseen, jotta ne pysyvät kunnossa vuodesta toiseen.

Puhdistus ennen säilytystä

Ennen kuin asetat puutarhakoneet varastoon, on tärkeää puhdistaa ne huolellisesti. Maan, ruohon ja muun lian poistaminen estää ruostumista ja mekaanisten osien jumiutumista. Irrota kaikki liitännäiset, kuten letkut ja terät, ja puhdista ne erikseen. Käytä pehmeää harjaa ja tarvittaessa mietoa pesuainetta. Muista kuivata koneet hyvin ennen säilytystä.

Puhdistuksen jälkeen tarkista koneiden kunto. Tarkasta, ettei laitteissa ole vaurioita, kuten halkeamia tai ruostetta. Tarvittaessa voitele liikkuvat osat ja suojaa terät öljyllä ruostumisen estämiseksi.

Säilytystilan valinta

Valitse puutarhakoneillesi kuiva ja puhdas säilytystila. Kosteus on koneiden pahin vihollinen, joten varmista, että varasto on hyvin ilmastoitu. Jos mahdollista, säilytä koneet sisätiloissa, kuten varastossa tai autotallissa, jossa ne ovat suojassa sääolosuhteilta.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta säilyttää koneita sisätiloissa, harkitse vedenpitävän peitteen tai suojan käyttöä. Varmista, että peite on hengittävä, jotta kondensoitunut kosteus pääsee haihtumaan eikä aiheuta ruostetta tai homeen muodostumista.

Akku- ja sähkölaitteiden erityishuomiot

Akulla toimivat puutarhakoneet vaativat erityistä huomiota. Irrota akut ennen säilytystä ja säilytä niitä viileässä, kuivassa paikassa. Älä jätä akkuja lataukseen pitkiksi ajoiksi, sillä se voi heikentää niiden käyttöikää.

Sähkökäyttöisten koneiden osalta varmista, että virtajohdot on kierretty siististi ja säilytetty niin, etteivät ne joudu puristuksiin tai vahingoitu. Tarkista myös, että kaikki sähköosat ovat kuivia ennen säilytystä.

Bensiinikäyttöisten koneiden huolto

Bensiinikäyttöiset puutarhakoneet vaativat erityistä huomiota ennen säilytystä. Tyhjennä polttoainetankki tai lisää säilöntäainetta estämään polttoaineen vanhenemista. Moottoriöljyn vaihto ennen talvisäilytystä on myös suositeltavaa, sillä se suojaa moottoria ja varmistaa, että kone on valmis käyttöön seuraavalla kaudella.

Tarkista ilmansuodattimet ja vaihda ne tarvittaessa. Puhdista myös jäähdytysrivat ja muut moottorin osat, jotka voivat kerätä likaa ja roskia.

Ylläpito säilytyksen aikana

Vaikka koneet olisivatkin säilössä, on tärkeää tarkistaa niiden kunto säännöllisesti. Tämä auttaa havaitsemaan mahdolliset ongelmat, kuten kosteuden tai tuholaisten aiheuttamat vauriot, ajoissa.

Jos säilytät koneita pitkiä aikoja, harkitse niiden käynnistämistä silloin tällöin. Tämä pitää liikkuvat osat voiteluaineiden peitossa ja varmistaa, että koneet ovat käyttövalmiita, kun niitä seuraavan kerran tarvitset.

Noudattamalla näitä ohjeita voit varmistaa, että puutarhakoneesi säilyvät hyvässä kunnossa ja ovat valmiina palvelemaan sinua luotettavasti vuodesta toiseen. Me Traktorikoneella olemme täällä auttamassa sinua kaikissa puutarhakoneiden huoltoon ja säilytykseen liittyvissä kysymyksissä. Pidetään yhdessä huolta arvokkaista työvälineistäsi!

Liity Traktorikoneen uutiskirje listalle ja saat suoraan sähköpostiisi ajantasaista tietoa tuotteista ja näet uusimmat artikkelit
×