Miten valita oikea ajettava ruohonleikkuri?

05.07.2024 | Artikkelit

Ajettava ruohonleikkuri on erinomainen valinta suurten nurmialueiden hoitoon. Se säästää aikaa ja vaivaa verrattuna perinteisiin työnnettävään ruohonleikkuriin. Mutta miten valita oikea ajettava ruohonleikkuri? Tässä artikkelissa käymme läpi tärkeimmät tekijät, jotka kannattaa ottaa huomioon, jotta löydät juuri sinulle sopivan mallin.

Nurmikon koko ja maasto

Ensimmäinen asia, joka tulee ottaa huomioon, on nurmikon koko ja maasto. Suuremmille alueille tarvitaan tehokkaampi ja leveämmällä leikkuulaitteella varustettu leikkuri. Pienemmille pihoille riittää pienempi ja ketterämpi malli. Maaston muoto vaikuttaa myös valintaan: jos pihallasi on paljon mäkiä ja epätasaisuuksia, tarvitset leikkurin, joka suoriutuu hyvin kaltevilla pinnoilla.

Ajettavien ruohonleikkureiden leikkuuleveydet vaihtelevat yleensä 70 cm:stä yli 120 cm:iin. Suurempi leikkuuleveys tarkoittaa nopeampaa työskentelyä, mutta se voi olla hankalampi käsitellä ahtaissa paikoissa. Maaston epätasaisuudet ja esteet, kuten puut ja pensaat, vaativat ketteryyttä ja hyvää ohjattavuutta.

Moottorin teho ja polttoaine

Moottorin teho on toinen tärkeä tekijä. Tehokkaampi moottori suoriutuu paremmin tiheästä ja pitkästä ruohosta sekä raskaammista työtehtävistä. Moottorin teho ilmoitetaan yleensä hevosvoimina (hv) tai kilowatteina (kW). Yleisesti ottaen, mitä suurempi teho, sitä paremmin leikkuri suoriutuu vaativista olosuhteista.

Polttoainevaihtoehtoja on kaksi: bensiini ja diesel. Bensiinikäyttöiset leikkurit ovat yleisempiä ja sopivat hyvin kotikäyttöön. Dieselmoottorit ovat yleensä kestävämpiä ja taloudellisempia pitkällä aikavälillä, mutta ne ovat myös kalliimpia. Dieselmoottorit sopivat erityisesti ammattikäyttöön ja suurille alueille.

Leikkuulaitteen ominaisuudet

Leikkuulaitteen ominaisuudet vaikuttavat merkittävästi leikkurin suorituskykyyn ja käyttömukavuuteen. Eteen kiinnitetty leikkuulaite tarjoaa paremman näkyvyyden ja mahdollistaa tarkan leikkuun esteiden läheltä. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos pihallasi on paljon puita, pensaita tai muita esteitä.

Leikkuulaitteen nostomekanismi on myös tärkeä. Poljinohjattu leikkuulaitteen nosto on vankka ja helppokäyttöinen, mikä tekee työskentelystä sujuvampaa. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota leikkuulaitteen materiaalivahvuuteen ja rakenteeseen, sillä laadukkaat materiaalit takaavat pitkän käyttöiän ja kestävyyden.

Monipuolisuus ja lisälaitteet

Ajettavan ruohonleikkurin monipuolisuus on tärkeä tekijä, erityisesti jos haluat käyttää leikkuria ympäri vuoden. Monipuoliset lisälaitteet, kuten lumilevy, kelamurskain, harjalaite, kauha, lumilinko ja alueaura, mahdollistavat leikkurin käytön erilaisissa tehtävissä ja kaikissa vuodenaikoina.

Lisälaitteiden avulla voit muuttaa leikkurisi monitoimikoneeksi, joka suoriutuu monenlaisista tehtävistä. Tämä lisää leikkurin käyttöarvoa ja tekee siitä entistä hyödyllisemmän investoinnin. Kannattaa tarkistaa, mitä lisälaitteita on saatavilla ja miten ne kiinnitetään leikkuriin.

Käyttömukavuus ja turvallisuus

Käyttömukavuus ja turvallisuus ovat tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat leikkurin valintaan. Ergonominen istuin, helppokäyttöiset hallintalaitteet ja hyvä näkyvyys parantavat käyttömukavuutta ja tekevät työskentelystä miellyttävämpää. Turvallisuusominaisuudet, kuten turvavyöt, hätäkatkaisimet ja vakaat rakenteet, ovat myös tärkeitä.

Ajettavan ruohonleikkurin tulee olla helppo hallita ja ohjata. Poljinohjattu leikkuulaitteen nosto ja muut helppokäyttöiset ominaisuudet tekevät työskentelystä sujuvampaa ja turvallisempaa. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota leikkurin huollettavuuteen ja varaosien saatavuuteen.

Traktorikoneen tuotteet ja palvelut

Me Traktorikoneella tarjoamme laajan valikoiman ajettavia ruohonleikkureita, jotka täyttävät kaikki edellä mainitut kriteerit. Valikoimastamme löydät niin bensiinikäyttöiset kuin dieselmoottorilla varustetut mallit, jotka soveltuvat sekä kotikäyttöön että ammattikäyttöön. Lisäksi tarjoamme monipuolisia lisälaitteita, jotka tekevät leikkuristasi monitoimikoneen.

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivan ajettavan ruohonleikkurin. Voit tutustua tuotteisiimme verkkosivuillamme tai vierailla liikkeessämme Turun Orikedolla. Olemme aina valmiita vastaamaan kysymyksiisi ja tarjoamaan lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme.

Valitse Traktorikone, kun haluat laadukkaan ja kestävän ajettavan ruohonleikkurin, joka tekee nurmikonhoidosta helppoa ja tehokasta. Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme ja löytämään juuri sinulle sopiva leikkuri!

Liity Traktorikoneen uutiskirje listalle ja saat suoraan sähköpostiisi ajantasaista tietoa tuotteista ja näet uusimmat artikkelit
×