Automaattiohjaus

Automaattiohjaus

Onko sinulla vanha tai uusi traktori, jonka haluaisit olevan täsmäviljelyn edelläkävijä? Ensimmäisen askeleen ottaminen kohti nykyaikaa ja täsmäviljelyä on nyt helpompaa ja kustannustehokkaampaa kuin koskaan ennen. Meiltä löydät useita ratkaisuja: jälkiasenteinen FJDynamics AT2 lähes mihin tahansa traktoriin, Ravenin ja CNH:n ratkaisut automaattiohjausvalmiudella oleviin traktoreihin – merkistä riippumatta!

FJDynamics AT2

AUTOMAATTIOHJAUKSEN HYÖTYJÄ

Automaattiohjauksen käyttöönotolla ja hyödyntämisellä maataloudessa on lukuisia kiistattomia hyötyjä. Kaikki hyödyt eivät ole suoraan mitattavissa euroissa, vaikka suurin hyöty tuleekin ajan kanssa resurssien säästymisellä. Listasimme muutaman automaattiohjausta puoltavan seikan päätöksenteon tueksi:

1. Säästät selvää rahaa. Automaattiohjaus toimii perustarkkuudellakin varmemmin ja tarkemmin kuin tarkimman isännän silmä. Päällekkäisyydet vähenevät ja tuotantopanokset käytetään optimaalisesti.

2. Suorat ajolinjat ja työnteko sujuu. Kun ratti kääntää itse itseään, voit keskittyä työn seuraamiseen ja suunnitteluun. Työnteko sujuu jouhevammin, kun tiedät linjojen olevan ilman sinun panostasikin kohdillaan. Työhön käytetty aika pienenee merkittävästi.

3. Työhyvinvointisi lisääntyy. Päivän jälkeen olet virkeämpi ja kroppa kiittää, kun sinun ei tarvitse jännittää ajolinjoja koko päivänä. Erityisesti erikoisviljelijäasiakkaamme ovat huomanneet selkeän eron jaksamisessa, kun automaattiohjaus tekee suurimman työn puolestasi.

4. Ympäristölle hyväksi. Päällekkäisyyden vähentyessä ja mahdollisten määränsäätöautomatiikoiden myötä kasveille annetaan tavaraa juuri oikea määrä.

5. ISOBUS, työkoneiden automatiikat ja tulevaisuuden teknologiat. Automaattiohjaus yhdistettynä ISOBUS-työkoneisiin ja lohkoautomatiikkaratkaisuihin tekevät työn kohta liiankin helpoksi. Kasvinsuojeluaineet ja lannoitteet laskeutuvat juuri oikeaan paikkaan ja niitä on juuri oikea määrä. Automaattiohjaus voi hoitaa parhaimmassa tapauksessa jopa päistekäännökset. Tulevaisuus on jo täällä!

 

AUTOMAATTIOHJAUKSEN RATKAISUT MEILTÄ:

VIIMEISET NETTOHINTAISET TRIMBLE XCN-1060 AJOURAOPASTIN + EZ PILOT PRO

Uuden sukupolven ajouraopastin helpolla ja intuitiivisella käyttöliittymällä. Käyttöönotto ja asetuksien muuttaminen sujuu lennosta Precision IQ -käyttöliittymällä. Trimble XCN-1060 -ajouraopastimella päästään ilmaiseksi vakiona noin 20 cm EGNOS-tarkkuuteen. Opastimen mukana tuleva antenni NAV900 on ominaisuuksiltaan alan huippuja. Antennista löytyy integroituna mm. gyroskooppi, kiihtyvyysanturi ja kaltevuuskompensointi. XCN-1060 -mallissa on vakiona tuki RTX Centerpoint (2,5 – 5,0 cm) tarkkuudelle. Ensimmäinen vuosi ilmaiseksi!

Kun nykyaikaisen ajouraopastimen kylkeen lyödään EZ-PILOT PRO -automaattiohjaus, päästään huippuluokan automaattiohjattuun täsmäviljelyyn. Järjestelmässä rattiakselille asennetaan rattia pyörittävä sähkömoottori, jota XCN-1060 ajouraopastin ohjaa. Järjestelmä sisältää lähes kaikkien merkkien mallit kattavan asennussarjan ja sähkömoottoria varten suunnitellun ohjauspyörän, joka madaltaa rattiakselin korkeutta. Tämä paketti sopii siis lähes mihin tahansa traktoriin! Lisäksi automaattiohjaus on mahdollista asentaa myös esimerkiksi puimureihin.

EZ-Pilot Prossa automaattiohjaus pysyy päällä myös pysähdyksissä 15 sekunnin ajan, joten pienen pysähdyksen jälkeen ohjausta ei tarvitse kytkeä uudelleen päälle. Myös peruuttaminen onnistuu 15 sekunnin ajan.

FJDynamics AT2 – KUN HINTA KOHTAA LAADUN

Automaattiohjaus ei ole enää harvojen herkkua. Jokaisen kukkarolle sopiva ja helposti asennettava FJDynamics AT2 -automaattiohjaus täyttää kaikki tarpeet viljatiloista erikoisviljelyyn. Laadusta ei tarvitse tinkiä: tuki 2-3 cm RTK-tarkkuudelle vakiona, suomenkielinen ja looginen käyttöliittymä, kattavat lisävarusteet ja helppo päivitettävyys. Laitteiston voi asentaa lähes mihin tahansa traktoriin, puimuriin tai muuhun ajettavaan työkoneeseen.

FJDynamics AT2 -automaattiohjauspaketti sisältää:

  • ratinpyörittäjä + ohjauspyörä, mukana sovitteet rattiakselille yleisimpiin traktorimalleihin
  • 10,1 tuuman kosketusnäyttö suomenkielisellä käyttöliittymällä
  • ohjauskulma-anturin
  • RTK-tarkkuudella varustetun antennin
    • RTK-lisenssi hankittava erikseen, perustarkkuus on aina käytössä ilmaiseksi
  • tarvittavat johtosarjat
  • suomenkieliset käyttöohjeet

Automaattiohjaukseen on ostettavissa myös lisävarusteita ja lisäominaisuuksia, mm: automaattinen päistekäännös, langaton kaukosäädin, WiFi-kamera, ISOBUS-johtosarja ja siirtosarja toiseen koneeseen.

FJDynamics AT2 on meillä TARJOUKSESSA, kysy lisää!

KYSY LISÄTIETOJA

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia  siitä esittelyn.

Tervetuloa tutustumaan liikkeeseemme Turun Orikedolle!

Voit myös olla suoraan yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse tai tämän sivuston chatin kautta, jos mielessäsi on jokin vastausta kaipaava kysymys!

RL-Traktorikone Oy

Orikedonkatu 9, 20380 Turku

Aukioloajat

Arkisin: 8.00 - 16.30

Keskus