New Holland - AJOSILPPURIT

AJOSILPPURIT – REHUNKORJUUN TIETÄMYSTÄ

New Holland on valmistanut ajosilppureita yli 50 vuoden ajan. Tänä aikana ajosilppuritekniikasta kertynyt tietämys ja kokemus yhdistyvät FR-mallistossa. New Hollandin ajosilppurit on suunniteltu alun perin nurmirehunkorjuuseen. Tämä näkyy mm. kiihdytinkelan sijoituksessa välittömästi hakkurin taakse. Rakenne varmistaa erinomaisen puhallustehon ja raskaimmankin ruohosilpun puhalluksen.

HAKKURI

Hakkuri on ajosilppurin sydän, jolle rehunsaannin varmistavat 860 mm leveät syöttörullat. New Holland onkin erityisesti tunnettu suuresta hakkuristaan. Painava hakkuri säästää polttoainetta, ja siksi New Hollandissa hakkurilla on painoa peräti 780 kg. Lisäksi hakkurilla on leveyttä kunnioitettavat 880 mm ja halkaisija 710 mm.

Hakkuri on ns. V- tyypin hakkuri ja terät on sijoitettu kahdelle riville. Hakkureita on saatavana viittä eri vaihtoehtoa: Eri terämäärillä silpunpituus vaihtelee 3-88 mm välillä, joten säätöalue on varsin laaja eri tarkoituksiin.

Terien teroitus
Terien teroitus tapahtuu IntelliView IV -näytön kautta. Terät voi teroittaa myös hakkuria peruuttamalla, jolloin terän muoto pysyy pidempään oikeana. Teroituksen jälkeen vastaterän oikea säätö hoidetaan myös näytöltä ohjaamosta käsin.

Voimansiirtolinja
Voimansiirtolinja hakkurille on suora ja selkeä. Mallista riippuen hakkuri saa voimansa joko 7- tai 9 -uraisella moniurahihnalla.

Puhallin
Puhaltimen toiminnalla on oleellinen merkitys rehun eteenpäin viemiseksi torvelle. FR ajosilppureissa puhallin on sijoitettu hakkurin läheisyyteen ja leveällä 780 mm puhaltimella rehu saa kovaa kyytiä.

Ohjaamo

Avara ja hiljainen ohjaamo saa pitkänkin päivän tuntumaan lyhyeltä. Yli 7,1 m2lasipinta-ala ja 3240 esteetön näkymä varmistavat hyvän näkyvyyden niin pellolle, pöydälle kuin puhallustorvellekin.

Oikeasta käsinojasta katkaisijat löytyvät läheltä ja niiden käyttö on helppoa ja loogista. Kaikki pöydän ja noukkimen käyttökatkaisijat löytyvät uudistetusta ajokahvasta.

FR Forace Cruiser -ajosilppurissa on vakiona Intelli View IV -värinäyttö, josta on helppo seurata koneen toimintoja. Monitorin eri valikoissa liikutaan helposti näyttöä koskettamalla.

OSAAMINEN

New Holland -ajosilppurit suunnitellaan ja valmistetaan sadonkorjuukoneiden osaamiskeskuksessa, joka sijaitsee Zedelgemissä Belgiassa.

Zedelgem on yksi tärkeimmistä sadonkorjuun teollisista keskuksista maailmassa. Siellä sijaitsevat leikkuupuimureiden, ajosilppureiden ja paalainten suunnittelun ja valmistuksen lisäksi myös suuri testialue, hyvin varustettu koulutuskeskus, juuri remontoitu vierailukeskus sekä näyttelytila, jossa New Hollandin kuuluisiin keltaisiin korjuukoneisiin voi tutustua.

.

KOKEMUS

Ajosilppureiden historia alkoi vuonna 1961 rohkealla kokeilulla, kun New Holland teki sen ajan mittapuun mukaan vallankumouksellisen liikkeen, ja päätti yhdistää traktorin perässä vedettävään silppuriin moottorin sekä hallintalaitteet.

Siitä lähtien pioneerihenki ja jatkuvat uudistuksen ovat olleet New Hollandille tunnusomaisia. Useiden innovaatioiden ansiosta New Holland -ajosilppurit ovat lisänneet rehunkorjuun tuottavuutta, laatua, tehokkuutta, turvallisuutta ja mukavuutta.

Tärkeimpiä FR-ajosilppureihin kehitettyjä uusia ominaisuuksia ovat:Metaloc System, jolla tunnistetaan ja erotellaan metalliesineet rehun joukosta. Järjestelmä suojaa aktiivisesti sekä konetta että kotieläimiä.
Adjust-O-Matic System teroittaa terät ja säätää automaattisesti terän ja vastaterän välin. Parantaa rehun laatua ja pienentää tehon tarvetta.
•Variflow System säätää puhaltimen paikkaa suhteessa roottoriin sen mukaan käytetäänkö jyvämurskainta vai ei. Optimoi puhaltimen suorituskyvyn.
Power Cruise System säätää moottorin kierroksia ja ajonopeutta suhteessa rehun aiheuttaman kuormituksen määrään. Säästää polttoainetta jopa 15 % pellolla ja 20 % maantiellä.
IntelliFill System, jossa on 3D-kamera perävaunu täyttämisen helpottamiseksi. Aikaa ja rehua ei hukkaannu, ja kuljettaja voi keskittyä koneen hallintaan. 
IntelliView kosketusnäytöllinen värimonitori ja monitoimivipu muodostavat selkeydessään ja helppokäyttöinen yhden markkinoiden menestyksekkäimmistä hallintajärjestelmistä. Yhdenmukainen uusien NH-traktoreiden hallinnan kanssa.
HydroLoc syöttörullien vetomekanismi, jonka avulla silpun pituutta voidaan helposti muuttaa ajon aikana olosuhteiden mukaan.
Double Drive riippumaton syöttöpöydän nopeuden säätö, on hyödyllinen vaativassa kasvustossa. Noukkimen nopeutta voidaan muuttaa syöttörullista riippumatta jo näin optimoida niitto ja korjuu.

KYSY LISÄTIETOJA

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia  siitä esittelyn.

Tervetuloa tutustumaan liikkeeseemme Turun Orikedolle!

Voit myös olla suoraan yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse tai tämän sivuston chatin kautta, jos mielessäsi on jokin vastausta kaipaava kysymys!

RL-Traktorikone Oy

Orikedonkatu 9, 20380 Turku

Aukioloajat

Arkisin: 8.00 - 16.30

Keskus